Gratis schatting

Zijn zonnepanelen een goede investering en een meerwaarde bij de verkoop van mijn woning?

Waar zonnepanelen 10 jaar geleden nog een rariteit waren bij de verkoop van een woning zien we dat meer en meer verkopers er over beschikken. Zonnepanelen zijn namelijk een prima investering! Ze drukken de energiefactuur, verkleinen je ecologische voetafdruk en leveren een mooie meerwaarde op bij verkoop.

Waar een woning vroeger soms verkocht werd zonder de panelen stellen we vast dat deze nu steevast in de 'deal' inbegrepen worden. Zo vermijd je bovendien de administratieve rompslomp en de tijdsinvestering voor het ontmantelen en opnieuw installeren van de installatie.

Wat sommige eigenaars vaak tegenhield om zonnepanelen te installeren, was het esthetische aspect. Dit is echter verleden tijd. Intussen werden de frames zwart gekleurd en ook de zonnecellen zelf kregen een donker kleurtje. Zonnepanelen ogen op die manier een stuk minder aanwezig op het dak. De panelen hoeven natuurlijk ook niet altijd zichtbaar aanwezig te zijn, ze kunnen perfect op een plat dak geplaatst worden. Soms gaat dit echter gepaard met een verlies aan rendement.

Sinds de energiecrisis erkennen kopers de meerwaarde van zonnepanelen des te meer. Wie er dus reeds aan denkt om zijn woning in de komende jaren te verkopen heeft alsnog baat bij het plaatsen van panelen. Het is een prima 'selling point'!

Zijn zonnepanelen een goede investering en een meerwaarde bij de verkoop van mijn woning?